Modellenshoot

Outdoorshoot

Geregeld doe ik fotoshoots met modellen. Meestal op locatie (outdoor, ergens op een mooi plekje in de natuur)
Een shoot op locatie is altijd te organiseren. Samen met jou spreek ik een datum en locatie af.
De kosten van een fotoshoot vallen best mee, Ik reken schappelijke tarieven. Voor een korte fotoshoot. Mijn starttarief is € 95,-. Een stoot van anderhalf á twee uur kost circa € 145, -, maar alles is bespreekbaar.
Voor fotoshoots werk ik soms (maar niet altijd) op TFP-basis. Omdat ik ook graag mijn portfolio wil uitbreiden en verbeteren, is dat bespreekbaar. In overleg komen we er meestal wel uit.
Op deze pagina lees je wat meer over fotoshoots op TFP-basis > TFP-fotoshoot/. (in bewerking)

Red tulip

Een fotoshoot is in de studio is natuurlijk ook mogelijk. Als je naar de studio heen en weer moet reizen zijn de reiskosten altijd voor eigen rekening.
Bij een studioshoot (portret of model) moet gerekend worden op kosten van de huur van de studio. Ik maak gebruik van een studio of van een collega-fotograaf. Globaal is de huur van de studio voor een dagdeel circa € 60,- tot € 90,-. Dat komt dan bovenop de kosten voor de shoot zelf.
Belangrijk: bedenk wel, dat als we een definitieve datum en tijdstip hebben afgesproken voor de fotoshoot en je komt niet opdagen (ziekte of dringende redenen buiten beschouwing gelaten), dat je dan wel een onkostenvergoeding van € 50,- in rekening wordt gebracht. Dat geldt omgekeerd ook zo: als ik niet zou komen opdagen, dan ontvang je ook een financiële tegemoetkoming.

Een voordeliger mogelijkheid is wellicht een fotoshoot bij je thuis. Ik heb apparatuur (studioflitser en lampen) om ook in je eigen vertrouwde omgeving een shoot te doen. Je moet dan wel ergens een grote egale wand hebben en een paar vierkante meter ruimte. Als ik verder moet reizen dan pakweg 20-25 km vanaf Deventer, dan reken ik uiteraard wel kilometerkosten, want de benzine is natuurlijk niet gratis. Hoeveel, bepalen we in overleg en afhankelijk van de afstand.
De foto’s mogen door betrokken partijen gebruikt worden voor promotionele doeleinden.
Visagie is tegen meerprijs mogelijk, afhankelijk van wat de visagist(e) in rekening brengt.Je kunt uiteraard ook je eigen visagist(e) of MUA (Make up artist) meenemen.
Je ontvangt circa 15, maar maximaal 20 foto’s (digitaal, in hoge resolutie), minimaal 2.048 x 1.365 pixels) na de fotoshoot. Natuurlijk maak ik veel meer opnamen, maar ik selecteer de meest geslaagde foto’s (omdat er ook tijd in het nabewerken van de foto’s zit, kan dit natuurlijk niet meteen de volgende dag gerealiseerd worden).
Je ontvangt meestal binnen 3 tot 4 dagen een ‘preselection’ van 2 of 3 foto’s. De rest van het fotomateriaal volgt uiterlijk binnen twee maanden, want het nabewerken kost wel wat tijd en ik heb ook nog andere opdrachten tussendoor.
Geslaagde foto’s worden op mijn website getoond onder het kopje Portfolio
Daar kun je ook de diverse shoots van de afgelopen tijd vinden.
als je minderjarig (jonger dan 18 jaar) bent, heb ik schriftelijke toestemming van je ouder(s) of voogd nodig.
bij fotoshoots en TFP-shoots is een modellencontract van toepassing, die door beide partijen vooraf wordt ondertekend, om misverstanden te voorkomen.
 Aanmelden voor een TFP-stoot kan via mijn e-mailadres photomatthijs@gmail.com of shoot@matthijsphotography.nl  Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Matthijs Photography, januari 2024

Voorbeelden bekijken?
Ga naar Portfolio voor foto’s van diverse modellenshoots
Klik op de button (drop-down menu)  om naar de betreffende pagina te gaan.