Kosten fotoshoot

Wil je een paar leuke foto’s van jezelf laten maken? Dat is al vanaf een redelijk bedrag mogelijk.
Een fotoshoot kan plaatsvinden in de studio of op locatie. De meeste fotoshoots die ik doe, zijn op locatie.
Je ontvangt na een fotoshoot, meestal binnen 3 weken, circa 20 tot 35 foto’s digitaal in JPEG-formaat (minimaal 2.048 x 1.365 pixels bij een betaalde fotoshoot).
Afhankelijk van de hoeveelheid worden ze digitaal aangeleverd per Wetransfer of e-mail.
Nabestellen van afdrukken is mogelijk, tegen vastgestelde prijzen (zie prijslijst fotografie)

Soms doe ik ook wel eens shoots op TFP-basis. Een TFP-shoot is meestal bedoeld voor uitbreiding van beide portfolio’s. TFP gebeurt met gesloten beurzen. Ik fotografeer alleen op TFP-basis af als dat duidelijk vooraf wordt afgesproken. Bij TFP-shoots ontvang je digitaal (per e-mail doorgaans maximaal 10 foto’s in JPEG-formaat (circa 2.048 x 1.365 pixels).

Modellenshoot
De kosten van een modellen- of portretshoot zijn afhankelijk van de wensen. Voor een korte modellenshoot op een buitenlocatie (duur circa 1 tot 1,5 uur)  is het starttarief € 95,–
Daarmee zijn mijn basiskosten gedekt (reiskosten/tijd/apparatuur/computerwerk  i.v.m. bijwerken/retoucheren).

Studioshoot
Als je kiest voor een fotoshoot in de studio, komen daar de kosten van de huur van de studio bij.
Doordat ik goede relaties in de fotografiebranche heb, kan een studio veelal voor € 60,- tot € 90,- per dagdeel worden gereserveerd.

Reiskostenvergoeding
De reisafstand tot de locatie bij toepassing van het starttarief is max. 25 km. Daarboven reken ik een schappelijke kilometervergoeding (20 cent per km, want benzine is nu eenmaal ook niet gratis ( € 0,20 per km, voor de gehele afstand, heen- en terugreis)
Voor een meer uitgebreide (fashion) fotoshoot moet je toch al gauw denken aan een bedrag tussen de
€ 250,- en € 600,-

Visagie
Je kunt je eigen make-up verzorgen, maar je mag ook zelf iemand meenemen die jouw make-up en haar verzorgt. Visagie kan ook door mij geregeld worden en is tegen meerprijs mogelijk, afhankelijk van wat de visagist(e) in rekening brengt.

Voor meer informatie, stuur mij gerust een bericht: photomatthijs@gmail.com