Tweelingen (twins)

Daniella & Gabriella

Misschien wordt jouw tweelingenfoto volgend jaar wel geëxposeerd!

Medio 2014 ben ik van start gegaan met het meerjaren-fotoproject: tweelingen. Tja, de beroemde Olson-twins zijn natuurlijk al honderden keren vastgelegd en je hoeft geen bekende BN-er te zijn, om toch de helft van een leuke tweeling te zijn. In Nederland zullen denk ik heel veel tweelingen rondlopen! Sommige tweelingen lijken wellicht identiek, maar het zijn twee unieke personen.
I may be a twin, but I’m one of a kind!’

Het is mijn bedoeling om een series tweelingen te fotograferen, van 0 tot 80 jaar. Bij voorkeur ééneiige tweelingen. Een tweeling van 80 jaar oud is waarschijnlijk een utopie, maar het voorlopige uitgangspunt is om pakweg 50 diverse tweelingen te ‘vereeuwigen’, mannen, vrouwen, jongens, meisjes. Ken je tweelingen die dit leuk zouden vinden of ben je zelf de helft van een tweeling, neem dan contact met mij op, het liefst met een recente (pas)foto. Er zijn nog veel mensen nodig in de leeftijd van 15-40 jaar.  Bekijk hier alvast de eerste shoots:
Daniella & Gabriella
Lara & Otis
Gea en Jannie

Als je in aanmerking komt voor het project, dan neem ik contact met je/jullie op, waarbij we bespreken, waar op welke wijze en in welke outfit het voor jou (en mij) bijzonder gaat worden. In principe begin ik in het oosten van het land (Overijssel, Gelderland, Flevoland, Drenthe, Twente) , maar wat verder weg is waarschijnlijk ook geen probleem.

Tweelingen liggen niet ‘voor het oprapen, dus vandaar deze mededeling en oproep. Aan de fotoshoot zijn voor jullie geen kosten verbonden, misschien wel als  als de locatie bijzonder is, waarvoor ruimte moet worden gehuurd, of als ik er helemaal voor naar de andere kant van het land moet rijden. Dat is echter ook allemaal bespreekbaar. Het kan zijn dat je in een speciale outfit of bijzondere make-up op de foto komt (bijvoorbeeld bij een extreme make-up, verfshoot, moddershoot etc). Daarvoor zoek ik dan samenwerking met een visagiste/MUA.  De shoots vinden plaats op TFP-basis. Op een buitenlocatie is het so-wie-so vaak leuk en er zijn volop mogelijkheden!  Als je zelf een bijzondere locatie weet, waar je graag op de foto zou willen, dan hoor ik dat graag!
Voor suggesties en ideeën sta ik uiteraard open!

Heb je nog niet zoveel ervaring met fotoshoots? Geen probleem. Ik zal met de nodige aanwijzingen proberen leuke foto’s van jullie te maken. Voor wat ideeën van diverse poses kun je dit moodboard * [volgt nog]  alvast bekijken en eventueel thuis wat oefenen voor de spiegel:
Moodboard twinshoot/

In  2014 ben ik van start gegaan met de shoots en het project zal zeker een paar jaar in beslag nemen.
Informatie en aanmelden bij:
photomatthijs@gmail.com  of
tweelingen@matthijsphotography.nl of
twinshoot@matthijsphotography.nl


De beroemde Olsen twins

Foto: Mary-Kate and Ashley, de beroemde Olsen twins
Internet, fotograaf: mij niet bekend

* Een moodboard is een soort beeldcollage, die iets weergeeft van de ideeën van de fotograaf, het uitgebeelde concept, idee, gedachte of gevoel.  Dit beoogt het model en de eventuele MUA een inspiratievolle kick-start te geven.
Diverse lifestyle-elementen communiceren poses en details die voor de shoot kunnen worden gebruikt. Het is een leidraad, meer niet. Tijdens de stoot kunnen in -onderling overleg – nog meer ideeën worden uitgewerkt.