Lady with an ermine

Momenteel maak ik enkele voorbereidingen voor het fotografie-project: ‘Lady with an ermine’. Het is nog lang niet zeker of dit project gaat slagen, maar nooit geschoten is altijd mis.

■ Fotografische benadering van het schilderij: ‘Lady with an ermine’ (dame met een hermelijn) van Leonardo da Vinci.
Met deze shoot proberen we dit schilderij fotografisch ‘na te bootsen’. Het is een forse uitdaging, maar door de lat hoog te leggen geeft het wel voldoening als het slaagt.
■ Locatie: nog niet bekend
■ Shoot is op TFP-basis
■ Modellen: Twee modellen, Lonneke en Mandy , hebben in principe belangstelling om de plaats in te nemen van Cecilia Gallerani, maar van belang is de juiste vorm van het gezicht (ovaal) met een lange neus, bruin/groene ogen. Wellicht ga ik nog op zoek naar meer modellen die aan de vorm voldoen en dan moet ik een keuze maken. Misschien ook te realiseren met 2 modellen. De visagiste wordt betrokken in de definitieve keuze. Ook de handen (van het model in het schilderij) zullen waarschijnlijk niet helemaal voor 100% kunnen worden nagebootst en veel photoshoppen is niet de bedoeling.
■ Datum: dit project staat gepland voor najaar 2023 / voorjaar 2024 (datum nog afstemmen).
■ Visagie of MUA en kledingstylist, alsmede een ‘opgezette’ hermelijn’ (hij heeft wel wanstaltige proporties)  moeten allemaal nog geregeld worden, maar een zorgvuldige voorbereiding is van belang!
■ Fotograaf: Matthijs van den Berg (ik)
■ MUA: kan zich aanmelden!
■ Doel: Bijzondere aanvulling onze portfolio’s, zo mogelijk ook voor wedstrijd en/of expositie
■ Kleding en accessoires nog te regelen (eventueel afstemmen met stylist(e) en visagist(e)
■ Je ontvangt minimaal 5, maximaal 10 digitale prints (ca. 2048 x 1365 pixels)
■ Reiskosten voor eigen rekening
■ Modellen: minimaal 18 jaar oud
■ Duur van de shoot: geschat 2 tot 2,5 uur