Tarieven fotoshoot

De kosten van een fotoshoot (modellenshoot)

 • Een fotoshoot is in de studio of op locatie mogelijk.
 • Je ontvangt circa 20 tot 35 foto’s digitaal in JPEG-formaat (minimaal 2048 x 1365 pixels) bij een betaalde fotoshoot.
  Afhankelijk van de hoeveelheid worden ze digitaal aangeleverd per Wetransfer of Dropbox.
 • Bij TFP-shoots ontvang je digitaal (per e-mail doorgaans maximaal 10 foto’s JPEG-formaat (circa 2.048 x 1.365 pixels).
 • Nabestellen van afdrukken tegen vastgestelde prijzen (zie prijslijst fotografie)
 • De kosten van een modellen- of portretshoot zijn afhankelijk van de wensen. Voor een korte modellenshoot op een buitenlocatie (duur circa 1 tot 1,5 uur)  is het starttarief € 85,
  Daarmee zijn mijn basiskosten gedekt (reiskosten/tijd/apparatuur/computerwerk  i.v.m. bijwerken/retoucheren). Voor een studioshoot komen daar de kosten van de huur van de studio bij. Doordat ik goede relaties in de fotografiebranche heb, kan een studio veelal voor € 60,- tot € 90,- per dagdeel worden gereserveerd.
  De reisafstand tot de locatie bij toepassing van het starttarief is max. 25 km. Daarboven reken ik een schappelijke kilometervergoeding (20 cent per km, want benzine is nu eenmaal ook niet gratis ( € 0,20 per km, voor de gehele afstand, heen- en terugreis)
  Voor een meer uitgebreide (fashion) fotoshoot moet je toch al gauw denken aan een bedrag tussen de € 250,- en € 600,-
 • Soms doe ik ook wel eens shoots op TFP-basis. Een TFP-shoot is meestal bedoeld voor uitbreiding van beide portfolio’s.TFP gebeurt met gesloten beurzen. Ik fotografeer alleen op TFP-basis af als dat duidelijk vooraf wordt afgesproken.
 • Visagie
  Je kunt je eigen make-up verzorgen, maar je mag ook zelf iemand meenemen die jouw make-up en haar verzorgt. Visagie kan ook door mij geregeld worden en is tegen meerprijs mogelijk, afhankelijk van wat de visagist(e) in rekening brengt.